Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tanácsok, tippek, etetés képes leírás - Állateledel.tlap.hu
részletek »

Tanácsok, tippek, etetés - Állateledel.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allateledel.tlap.hu » Tanácsok, tippek, etetés
Keresés
Találatok száma - 29 db
A cica táplálása

A cica táplálása

Az, hogy macskánk számára mi a legjobb eledel, azt javarészt életkora és egészségi állapota határozza meg. Nincs tehát tuti recept. Megszületése után jó ideig anyatejnél jobbat el sem lehet képzelni számára. Kb. 4-5 hetes korukig gyakorlatilag semmi mást nem esznek csak anyatejet szívnak magukba. Ekkor vagy a mama vagy mi gazdik segítünk be, de el lehet kezdeni nekik szilárdabb ételt is adni. Innent&ilde;l egyre kevesebbet szopnak, nagyjából 12 hetes korukban hagyják abba, esetenként kés&ilde;bb. A kölyökkor átlagosan egy éves korukig tart, eddig célszer&irc; nekik kölyökeledelt adni. Azonban vannak gyártók, akik a kölyökkort is különböz&ilde; szakaszokra osztják fel és így méginkább képesek megtalálni azt az összetételt ami percre pontosan igazodik a fejl&ilde;désükhöz. A kölyökmacskák számára a legoptimálisabb valamilyen kölyökeledel. A boltok polcain rendkívül sokféle márka, ezenbelül is különféle kiszerelések várják a macskagazdikat. A prémium min&ilde;ség&irc;t érdemes választani, még akkor is ha drágább. Feln&ilde;tt macskánál pedig aztán tényleg el&ilde;áll a b&ilde;ség zavara... Se szeri, se száma a különféle macskaeledeleknek, dönteni pedig, hogy mi a legjobb a mi kedvencünknek, majdcsak képtelenség.

A hal etetésről

A hal etetésről

Manapság már nagyon sok műeleség található a kereskedésekben. De azt is hozzá kell tennünk hogy az eledelek minősége nagyjából olyan minőségű mint amilyenné az emberi táplálék is vált mostanság: drága és rossz minőségű. Az akváriumnak az lenne a lényege hogy megpróbálunk lemásolni egy darabot a halak élőhelyéből. Hát akkor ez történjen meg az etetés vonatkozásában is. Etessünk természetes táplálékot! Ez lehet száritott is és fagyasztott esetleg élő. Az biztos hogy nem egyszerű élve tartani a planktont.Merthogy itt arról van szó.Mi is a plankton? Dióhélyban úgy lehet megfogalmazni hogy alsórendű rákocskák tömege amik a vízben élnek. Rendkívüli tömegben jelen vannak hiszen a nálunk őshonos halak is ebből élnek. Nagy fehérje tartalmuk nagy ásványianyag, és néha nagy kitintartalmuk van. Ettől jobb eleség nincs egy halnak.

A sisakos kaméleon  (Chamaelo calyptratus) etetése

A sisakos kaméleon (Chamaelo calyptratus) etetése

A növendék kaméleonokat apró rovarokkal (például muslincákkal és frissen kikelt tücskökkel) tudjuk etetni. Kerülni kell a csípős, mérgező táplálékállatokat, például a hangyákat. Amennyiben sikerül apró tücsköt vásárolnunk, úgy azokat könnyen be tudjuk vitaminozni, mielőtt a terráriumba juttatnánk őket, de a muslincákkal más a helyzet. Muslincát nem fogunk kapni, azokat a terráriumba kell csalogatni. Erre bármilyen állott gyümölcs tökéletes. Helyezzünk egy pár szelet almát a terráriumba és hagyjuk kissé rothadni. A muslincák átférnek a szellőzőrácson, így hamarosan nyüzsögni fognak az almán és körülötte. Tudnunk kell róla, hogy az apró tücskök is kiférnek a rácson... A táplálékot növényi eredetű élelemmel is kiegészíthetjük: reszelt répával, karalábéval, hasonlókkal. Arra vigyázzunk, a rothadó alma, banán és hasonló gyümölcsök levet engednek és ebbe könnyen belefulladhat az apró tücsök, de a sok folyadékba a növendék kaméleon is beleveszhet.

A tenyészkanca takarmányozása

A tenyészkanca takarmányozása

Az etetendő takarmányok mennyiségét annak figyelembevételével kell megszabni, hogy a kancát megfelelő tenyészkondicióban tartsuk, de kerüljük el mind az alultápláltságot, mind az elhízást. Igy a bevitt szárazanyag és energia mennyisége csökkenjen, de a fehérje-, ásványianyag- és vitaminigény kielégítésére különös gondot kell fordítani. A megfelelő kondíciót az jelzi, ha a kanca bordái nem látszanak, de tapintható és csak elhanyagolható zsírréteg van a bőr és a csont között. Bár nem várhatunk az anyajuh, vagy az anyakoca flushingolásakor megfigyelhető látványos eredményt a fedeztetés előtti többlettakarmánytól, a fedeztetés előtti napokban az energiabevitel 10-20%-os emelését javasolják. A hatóanyagellátás viszont rendkivül fontos, különösen zabon, szalmán, régi szénán, takarmányrépán, cukorrépaszeleten tartott állatok esetében. A napi 80-100 ezer NE A- és 100 mg E-vitamin, továbbá kb. 300 mg beta-karotin etetése a fedeztetési idény előtti hónapban javítja a fogamzási ereményeket.

Állateledel akciók

Állateledel akciók

Állateledel áruházaink kínálatából. Mindenféle állateledel akció megtalálható az oldalon: kutyaeledel, macskaeledel, száraz tápok és konzerves eledelek, macskatápok, macskafalatok és egyéb más etetőanyagok stb. Kereshető állateledel akciók márka és állateledel típusa szerint is! Hétről-hétre frissül, így mindig az aktuális kínálatot böngészheti! Hasonló állateledel akciók az oldalon, Jobbanjár.hu, minden ami állateledel akció. Sőt, állat kiegészítő akciók is megtalálhatóak az oldalon, kereshető formában is.

Az idős cica etetése

Az idős cica etetése

Egy macska átlagosan 16 évet él, de ennél lényegesen magasabb kort is megért már cicus. Körülbelül 7-10 éves kortól számítanak idősnek. Nekik ugyanúgy speciális eledelre van szükségük, mint a kiscicáknak.

Az idős kutyák táplálása

Az idős kutyák táplálása

Az idős kutyák etetése eltér a fiatal, vagy felnőtt kutyákétól. A tápanyagok összetételét úgy kell módosítani, hogy az alkalmazkodjon az időskori kutyák lassabb emésztéséhez, kevesebb mozgásigényéhez. Idős korban különösen az energiabevitel csökkentésére kell odafigyelni, mert a lassú anyagcsere miatt ilyenkor könnyebben elhíznak a kutyusok, ami mozgásszervi problémákhoz, illetve cukorbetegséghez vezethet. Áruházunkban a Hills kiváló minőségű, időskori kutyatápokat is megtalálja. Adjuk meg a boldog öregkort a kutyáknak a Hills kutyatáp segítségével.

Bemutatjuk, hogyan és mivel etesse a macskát

Bemutatjuk, hogyan és mivel etesse a macskát

A macskára is igaz a mondás, hogy "az vagy, amit megeszel". Az elmúlt évtizedekben sokat javult a helyzet, mert megjelentek és széles körben elterjedtek a komplex macskatápok. Ezek az összetételüknél fogva jobban megfelelnek a macska számára, mint a házi koszt. Ugyanakkor még tág tere van a fejlődésnek, ugyanis sokan nem azt a minőséget etetik, ami a macska hosszú és egészséges életéhez szükséges, pedig sokszor a jobb az olcsóbb. Ezek mellett fontos, hogy a macska az életkorának és az életmódjának megfelelő eledelt egyen.

Cseppnyi tenger

Cseppnyi tenger

Amikor a gyerek kisállatot akar, a szülők sokszor aranyhalat vesznek. Úgy gondolják, azzal legalább nincs sok gond. Pedig az akvárium is csak akkor szép, ha gondozod. Első lépés: Rendezz el az akváriumban homokot, köveket, műanyag növényeket, játékos díszeket, amiket körülúszhatnak az állatok. A legfontosabb, hogy a használatot megelőzően jól mosd le mindent. Legalább egy nappal korábban, mielőtt hazavinnéd a halakat, töltsd fel az üvegmedencét, így a víz szobahőmérsékletűre melegedhet.

Hirdetés
Csincsillák

Csincsillák

A csincsillák imádják a szárított, és az aszalt gyümölcsöket. Az édes finomságokat azonban csak ritkán adjuk a kis szőrmókoknak, fő táplálékuk a széna legyen. A kisállat-kereskedésekben készen is megvehetjük, de rengeteg gyümölcs alkalmas arra, hogy a gazdik akár otthon leaszalják és kedvenceik táljába tegyék.

Csoportos etetés

Csoportos etetés

A kocák csoportos tartásával járó problémák nagy része a csoportos etetéssel kapcsolatos. A csoportos etetésnél egyszerre kapják meg a takarmányt tágas beton etetőlapon, vagy vályúban és nem egyedileg történik az etetés A vemhesség alatt a korlátozott takarmányforráshoz való hozzáférési verseny a kocák között napi agresszióhoz és verekedéshez vezethet. A domináns, gyorsan táplálkozó kocák lökdöshetik a kevésbé tolakodó kocákat és elfogyaszthatják az ő takarmányadagjuk egy részét is. Így a csoporton belül jellemzővé válik az agresszió magas szintje, a konfliktuskerülő viselkedési formák és a szélsőséges fizikai kondíciók és reprodukciós teljesítmények jelenléte.

Díszhalak

Díszhalak

Halainkat táplálkozási módjuk, táplálékigényük jellege szerint mindenevőkre, növényevőkre és húsevőkre csoportosíthatjuk. A mindenevők állati és növényi eleséget egyaránt fogyasztanak. Díszhalaink zöme mindenevő (pl. pontyfélék, elevenszülő fogaspontyok, pontylazacok). Kimondottan növényevő hal alig akad medencéinkben. Növényi tápIálékkiegészítést feltétlenül igénylő azonban jóval több (pl. Poecilia velifera, Xiphophorus variatus). A húsevők ragadozó természetű halak, kizárólag élő halakkal vagy nagyobb méretű élő eleséggel táplálkoznak (pl. Nandidák, Belonesox belizanus). A különböző haleleségek fő tápanyagai a fehérjék, a szénhidrátok és a zsírok. Ezekből a hal viszonylag nagy mennyiséget igényel. A hal egészséges fejlődéséhez, számos élettani folyamat zavartalan lefolyásához szükségesek - igen kis mennyiségben - a vitaminok és az ásványi anyagok is. Ezek nélkülözése ún. hiánybetegségben mutatkozik. A fő táplálékok a halak testállományának felépítéséhez, valamint az életfolyamatokhoz szükséges energia pótlására szolgálnak. A halak a táplálék fehérjéiből szénhidrátokat és zsírokat is képesek előállítani. Emiatt fehérjében gazdag, de szénhidrátban és zsírban szegény táplálékon is elhízhatnak. Testállományuk fehérjéit azonban csak a táplálékból származó fehérjéből képesek felépíteni.

Egészségeset és jót

Egészségeset és jót

A szakácskönyv sok információt tartalmaz a kutyatársunk táplálkozásáról, és több mint 50 finom ragu, sült étel, falatka, ünnepi és partiétel, valamint etnikai specialitások receptjeit tartalmazza. Információval szolgál arról is, hogyan etessük a kutyát egészségügyi állapotától függően.

Ételmaradék és házikoszt

Ételmaradék és házikoszt

Tradicionálisan a kutyákat ételmaradékkal etették. Sokan még ma is úgy gondolják, hogy jó kiegészíteni ilyesmivel a monotonnak tűnő étrendet, pedig ez nem így van. A kutya nem ember, nem zavarja, ha napról napra ugyanazt az eledelt kell fogyasztania. Az ételmaradékokkal való kiegészítés azt eredményezheti, hogy válogatóssá, étvágytalanná válik. Emellett az ételmaradékok, különösen a fűszeres vagy zsíros ételek hasmenést és hányást is okozhatnak. Néhány kutya nem képes megemészteni a tejet, ezért hasmenést kap tőle. A zsír pedig különösen veszélyes, mert súlyos lezajlású heveny hasnyálmirigy-gyulladást is okozhat. A kimondottan a kutyának előállított, kiegyensúlyozott házikoszt jobban megfelel az igényeknek. Ebben megfelelő arányban legyenek az állati és a növényi eredetű tápanyagok. Sokféle recept létezik, de mindegyikre igaz, hogy nem teljes értékűek, ezért nem érnek fel a jó minőségű gyári tápokkal. További hátrányuk, hogy sokat kell dolgozni velük és nehézkes a tárolásuk is.

Etetési hibák, tévhitek

Etetési hibák, tévhitek

A takarmányozás olyan, mint a foci, mindenki úgy gondolja, hogy ért hozzá. Számtalan táplálással kapcsolatos tévhit kering a kutyatartók körében. Ezek egy része régebbi, azóta túlhaladott szakmai ismeretekből erednek, egy részük azonban minden alapot nélkülöz. A legelső kérdés házikoszt vagy gyári táp? Sokan máig a házikosztban hisznek, meggyőződésük, hogy a házilag elkészített eledel egészségesebb, jobb a kutyának, mint a kereskedelemben kapható kutyatáp, továbbá olcsóbb is. Ez a feltevés azonban több helyen is téves: vajon miért hiszik, hogy jobb alapanyagokat tudnak vásárolni, jobb receptúrával, jobb előállítási technikával valóban jobb eledelt tudnak olcsóbban biztosítani kutyájuknak? Kezdjük az alapanyagokkal. Honnan juthat egy állattartó jobb minőségű alapanyagokhoz, mint egy tápgyártó? Valóban minden szükséges összetevőt beletesz a házi kutyaeledelbe? Milyen recept alapján készíti az eledelt? Milyen arányban tartalmazza az egyes összetevőket?

frontline spray használata

frontline spray használata

Hazánkban sajnos már egész évben számítani lehet kullancsok megjelenésére. Ezért javasoljuk, hogy ne csak tavasszal gondoljon a védekezésre , védje kedvencét a Magyarországon leggyakrabban előforduló külső élősködők- a kullancsok és a bolhák ellen. Frontline ? vállassza kullancs és bolha elleni termékeinket kedvence védelmére! Kutyák és macskák számára speciálisan kifejlesztett spray-k alkalmasak a fertőzések megelőzésére és kezelésére. Továbbá más kártevők (atkák, tetvek)okozta bőrgyulladás gyógyítására is kiválóan használhatóak. Legalább 1 hónapos védelem a kártevők ellen!

Görények etetése

Görények etetése

A görények nem macskák, ne etessük úgy őket, mintha azok lennének. Számukra jó minőségű kiscicáknak való, vagy direkt görényeknek készült élelem szükséges. Jó minőségű, kiscicáknak való élelmet konzerv és száraztáp formájában találunk, görénytápok között is van minőségben mindenféle, de saját magunk is állíthatunk össze, megfelelő körültekintéssel. A jó minőségű élelem, nem a legolcsóbbat jelenti. A görény táplálékának 32-38%-ban proteint, 18-22%-ban zsírt kell tartalmaznia, és nem több, mint 2% rostot. Ideális, ha a növényi összetevő nem haladja meg az adott tápanyag 10%-át.

Tuti menü