Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Állateledel - kapcsolódó írások képes leírás - Állateledel.tlap.hu
részletek »

Állateledel - kapcsolódó írások - Állateledel.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allateledel.tlap.hu » Állateledel - kapcsolódó írások
Keresés
Találatok száma - 13 db
A kedvencekért mindent

A kedvencekért mindent

Az agrárexport húzóágazatának nevezi az állateledel-kivitelt a Világgazdaság a szerdai számában, megjegyezve, hogy a belföldi gyártók múlt évi 62,4 milliárd forint bevételéből 44,7 milliárdot tett ki az export értéke.

Állateledel-botrány

Állateledel-botrány

Újabb amerikai cég közölte, hogy nagy számban hívott vissza rizsproteint tartalmazó állateledelkonzerveket, miután melaminszármazékot találtak néhány termékükben. Az amerikai Royal Canin tett bejelentést legutoljára macska- és kutyaeledelek visszahívásáról, miután a március közepén kitört botrány során már több mint százféle terméket hívtak vissza - írja a Reuters.

Állateledel-gyártó központ lehet Magyarország

Állateledel-gyártó központ lehet Magyarország

Állateledel-gyártás szempontjából Magyarország regionális szerepe egyre meghatározóbb, az európai integrációt követően. Akár még elosztó központtá is válhat e téren az ország - vélekedett Soós Eszter, az Állateledel-gyártók Egyesületének főtitkára a tíz éve megalakult szervezet szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten. Elmondta: a magyarországi állateledel-gyártó cégek 90 százalékát tömörítő egyesület tagvállalatai 2002-ben 250 ezer tonna kutya- és macskatápot állítottak elő, amelyből 160-170 ezer tonnát exportálnak.

Állateledelekkel erősít a Mars

Állateledelekkel erősít a Mars

Mintegy 1,4 milliárd forintos beruházással tovább növelte állateledel-gyártó kapacitásait Csongrád-Bokroson az amerikai tulajdonban lévő Mars Magyarország (MM) csoport - mondta el a Világgazdaságnak Ács Tamás ügyvezető. A 20 százalékos bővítés célja, hogy a magyar gyárból lehessen ellátni egész Európát a NutroChoice néven ismert prémium kategóriás kutya- és macskaeledellel. A fejlesztés előzménye, hogy a Mars Intercorporated (MI) még tavaly megvette a Nutro elnevezésű amerikai vállalat összes állateledel-gyártó egységét.

Egészségesebb az állateledel, mint a...

Egészségesebb az állateledel, mint a...

A kutya- és macskatulajdonosok gyakran viccelnek azzal, hogy kedvencük jobb ételt eszik, mint ők maguk. Egy kutatás most bebizonyította, hogy igazuk van, mivel egyes kutyatápok kevesebb zsírt és sót tartalmaznak, mint a gyorséttermekben kapható és a készételek.

Export-húzóágazat a kutya- és macskaeledel

Export-húzóágazat a kutya- és macskaeledel

Export-húzóágazat a kutya- és macskaeledel - Az agrárexport húzóágazata az állateledel-kivitel. A belföldi gyártók múlt évi 62,4 milliárd forint bevételéből 44,7 milliárdot tett ki az export értéke - áll az Agrárgazdasági Kutató Központ legfrissebb tanulmányában.

Kivégezték a melamin botrány két résztvevőjét

Kivégezték a melamin botrány két résztvevőjét

Kínában kivégeztek két személyt, amiért részt vettek hamis tejpor gyártásában. A melaminnal szennyezett tejpor fogyasztása miat hat gyermek életét vesztette, több mint 300 ezren pedig megbetegedtek 2008 szeptembere és októbere között.

Magyarország nagyhatalom az állateledelgyártás...

Magyarország nagyhatalom az állateledelgyártás...

Az idén 1-2 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak a Magyar Állateledel Egyesülés tagvállalatai, amelyek tavaly 62,4 milliárd forint árbevételt értek el - közölték az egyesülés mai budapesti sajtótájékoztatóján.

Minőségi Fotóbank, képek és fotók - fotkyfoto.hu

Minőségi Fotóbank, képek és fotók - fotkyfoto.hu

Üdvözöljük a Fotky&to fotóalbumban A Fotky-Foto.hu Fotóalbum jó minőségű royalty free licenciás fényképeket kínál. Olcsó,legális fényképek, kereskedelmi és magán célra remek áron! Fotky-Foto.hu Fotóalbum - képek, fényképek, fotók, illusztrációk, vektoros grafikák az egész világról az Ön reklámjához, hirdetéséhez, honlapjára és nyomtatásra. Képek grafikus munkához, reklám ügynökségeknek, magazinokba és médiába. Fényképek milliói a legjobb áron. Válassza ki a fényképet és kényelmesen online töltse le garanciával, könnyen. Így a kép pár percen belül az Öné lehet!

Hirdetés
Mit tudnak a holisztikus állateledelek?

Mit tudnak a holisztikus állateledelek?

A holisztikus tápok célja nem a gyógykezelés, hanem a betegségek megelőzése. Tehát a szó klasszikus értelmében nem tekinthetők gyógytápnak. Az elmúlt években főleg az USA-ból induló kezdeményezés volt a holisztikus szemléleten alapuló ún. "holisztikus állateledelek" előállítása és etetése, amely napjainkra már nálunk is kézzelfogható valósággá vált. A holisztikus táplálkozás, az egyed szükségleteinek és biológiai igényeinek messzemenő kielégítéséről szól anélkül, hogy a szervezetet feleslegesen terhelnék különböző adalékokkal, színezékekkel, a faj biológiai igényeinek nem megfelelő alkotórészekkel, összetevőkkel. Csak gondoljunk bele, mi az, amit természetes közegében is fogyasztana kedvencünk. Egy cica elsődleges táplálékforrása a rágcsálók, kismadarak, esetleg kétéltűek, halak, szórványosan egy-egy rovar. Bár a cica időnként rágcsál növényeket, ezt elsődlegesen az emésztést segítő rosttartalomért teszi. Kedvenc kutyusunk pedig a természetben a legritkább esetben rágcsálna el egy marék kukoricát.

Nem került veszélyes tápszer Magyarországra

Nem került veszélyes tápszer Magyarországra

A melamin magas nitrogéntartalmú vegyület, vízben nagyon rosszul oldódik. Főként műanyag- és műtrágyagyártáshoz használják. Az illegális fehérjepótlás hasonló formái a MÉBiH szerint már világszerte több esetben is kiterjedt megbetegedésekhez vezettek. A legutóbbi nagy visszhangot kiváltó eset az Egyesült Államokban történt 2007-ben, ahol szintén Kínából származó növényi fehérjekoncentrátumokat tartalmazó állateledel okozott tömeges elhullást a háziállatok között, adják hírül a honlapon.

Nem távoznak az állateledel-gyártók

Nem távoznak az állateledel-gyártók

Magyarország több európai háziállat-tartási statisztikát is vezet. Nálunk tartják a legtöbb kutyát, de a lakosság számát tekintve is előkelő helyen állunk az 1,2 millió ebbel és az 1,8 millió macskával. Ellátásukat viszont kisebb mértékben bízzák az eledelgyártók termékeire, mint Európa más, gazdagabb országaiban. Ott a táplálék 40-80 százaléka jön le az állateleség-gyártók futószalagjairól, Magyarországon csak 20-30 százaléka.

Rutinszerűen melaminoztak mindent Kínában

Rutinszerűen melaminoztak mindent Kínában

A tejen, tejporon és tojásokon kívül más élelmiszerekbe is kerülhetett vesekövet okozó melamin, mivel a vegyi anyagot feltehetően állateledelekhez is hozzáadták - figyelmeztetett pénteken a kínai állami média. Közben egy állami lap arról számolt be, hogy szecsuani hatóságok egy hónapon át titkolták, hogy férgek támadták meg a tartomány mandarinültetvényeit.

Tuti menü